Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője
Fotó: Facebook/Somos András

„Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet” – jelentette be Facebook-oldalán Somos András, az ATV műsorvezetője, aki botrányos kijelentést tett kedden a csatorna Szigorlat című műsorában.

Azt írta, 1995 óta igyekezett két szakmában is maximálisat nyújtani, de 2018 óta önálló ügyvédként is dolgozik, és most ütött vissza rajta a kettős terhelés.

„A reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében”

– írta Somos.

A volt műsorvezető úgy fogalmazott, egész újságírói léte „az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt”.

Döntését azzal indokolta, hogy a jelenlegi közhangulatban jelenlétével nem terhelheti „ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot”.

Kedves Néző, Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet.1995 óta…

Posted by Somos András on Wednesday, February 21, 2024

Az ATV Szigorlat című műsorának keddi adásban Somos kollégája, Krug Emília és Kuczogi Jakab, a Szabad Európa újságírója társaságában igyekezett felkérdezni Márki-Zay Pétert.

A pedofília témakörében Somos egy ponton úgy vélekedett, a kormány által néhány éve Peruból hazamenekített Kaleta Gábor – dacára a számítógépén tárolt 19 ezer, gyermekkorúakat ábrázoló pornográf fotónak – nem pedofil.