Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Kriptovalutába fektette ügyfelei pénzét egy biztosító, lecsapott az MNB

Ideiglenesen felfüggesztette a Magyarországon is működő szlovák Novis Biztosító Sensum nevű életbiztosításának forgalmazását a Magyar Nemzeti Bank, miután kiderült, a cég a befektetési életbiztosítást kötő ügyfelek pénzét kriptovalutába fektette.

Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az M1-en arról beszélt, kriptovalutába fektetni rendkívül kockázatos dolog, márpedig egy befektetési életbiztosításnál az ügyfél viseli a kockázatot, míg a hagyományos életbiztosításoknál van egy valószínűleg alacsonyabb, de garantált kamat, amit a biztosító fizet az ügyfélnek.

A jegybank hivatalból indított fogyasztóvédelmi vizsgálatot a cégnél, amely az eddigi adatok szerint nem a jogszabályban előírt számítási módszertannak megfelelően határozta meg a teljesköltség-mutatója értékét. Így az ügyfelek nem tudhatták például, hogy mekkora költséget számol fel a biztosító annál a terméknél, amit választottak. Amennyiben viszont igazolja a Novis, hogy megfelelő a teljes-költségmutatója, esetleg újra forgalmazhatja ezt a terméket.

Nem először van gond a biztosítóval

Tavaly júliusban a Novis öt biztosításának forgalmazását függesztette fel az MNB, majd idén ezeket véglegesen betiltotta, mivel a tájékoztatókban, hirdetményekben nem közölték egyértelműen, hogy a termékekre van-e tőke-, illetve hozamgarancia.

Problémásnak találta az MNB a Novisnál azt is, hogy az egyik magyarországi ügynökénél, a Quantis Consultingnál tulajdonosi átfedéseket talált a közvetítő és a biztosító között, ezzel a termékek ajánlásánál a részrehajlás esélye is fennállhatott.

100 millió forinttal verték át áldozataikat kriptovalutás csalók, négy embert fogtak el Budapesten

Csaknem félmilliárd forintnyi kriptovalutát foglaltak le adócsalóktól

Több milliárd forint értékben foglaltak le luxusautókat, villákat, készpénzt egy pénzmosodától

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

Tele vannak pénzzel a magyarok, rengeteg állampapírt vásároltunk

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek