Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

100 millió forinttal verték át áldozataikat kriptovalutás csalók, négy embert fogtak el Budapesten

RövidenRöviden
100 millió forinttal verték át áldozataikat kriptovalutás csalók, négy embert fogtak el Budapesten
Fotó: police.hu

Elfogtak négy embert, akik egy budapesti cégen keresztül kirptovaluta-befektetéseket ígértek, és mintegy 100 millió forinttal verték át áldozataikat. Azt kamuzták ügyfeleiknek, hogy egy kereskedőrobottal segítenek nekik nagyobb nyereséget elérni.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfői közleménye szerint bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett miatt folytatnak eljárást a 2021 óta működő cég vezetői ellen.

A Budapest XI. kerületébe bejegyzett gazdasági társaság kriptovalutás portfólió kezelésével és befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával foglalkozott, azonban az ügyfeleknek ígért kecsegtető hozamok elérése helyett az általuk befektetett összegekkel saját bevételét gyarapította.

A cég vezetői a sértetteket azzal hitegették, hogy egy általuk kifejlesztett, automatizált informatikai rendszer választja ki a legideálisabb tranzakciót számukra,

vagyis egy kereskedőrobot segít az ügyfeleknek minél nagyobb nyereséget elérni. A nyomozók azonban megállapították, hogy a cég nem rendelkezett kereskedésre alkalmas szoftverrel.

A rendőrök eddig 14 sértettet azonosított, akik összesen több mint 66 millió forintot fektettek az üzletbe.

A cég az ügyfélportálján feltüntetett hozamok kifizetését nem vagy csak részben teljesítette, miközben a gazdasági társasághoz és annak ügyvezetőihez köthető bankszámlákon a tranzakciók összértéke elérte a több mint 100 millió forintot.

A cég működését hárman végezték: egy 59 éves balatonalmádi férfi, egy 41 éves érdi, valamint egy 29 éves apci nő.

Az illegális üzletből befolyt összegeket mind a cég számlájáról, mind a tagok magánszámláiról az apci nő unokahúgának utalták át. A 20 éves, szintén apci fiatal különböző számlamozgásokon keresztül összesen 95 millió forintot mosott tisztára, majd visszautalta a pénzt az említett három embernek.

A négy elkövetőt egy időben fogták el még október 9-én. Az 59 éves férfit, illetve a 41 és a 29 éves nőt bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalással, míg a 20 éves nőt pénzmosással gyanúsították meg.

Mind a három nőt bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt – áll a közleményben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

155 millió forintnyi hamis euróval fizetett a bitcoinért egy szerb férfi Budapesten, vádat emeltek ellene

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Bankjegyekkel kitömött zsebekkel érkezett haza a strici Svájcból, a reptéren fogták el

Csaknem félmilliárd forintnyi kriptovalutát foglaltak le adócsalóktól

Szerencsejátékká nyilvánítanák a kriptovaluta-tranzakciókat a britek

Több milliárd forint értékben foglaltak le luxusautókat, villákat, készpénzt egy pénzmosodától