Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

100 millió forinttal verték át áldozataikat kriptovalutás csalók, négy embert fogtak el Budapesten

100 millió forinttal verték át áldozataikat kriptovalutás csalók, négy embert fogtak el Budapesten
Fotó: police.hu

Elfogtak négy embert, akik egy budapesti cégen keresztül kirptovaluta-befektetéseket ígértek, és mintegy 100 millió forinttal verték át áldozataikat. Azt kamuzták ügyfeleiknek, hogy egy kereskedőrobottal segítenek nekik nagyobb nyereséget elérni.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfői közleménye szerint bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntett miatt folytatnak eljárást a 2021 óta működő cég vezetői ellen.

A Budapest XI. kerületébe bejegyzett gazdasági társaság kriptovalutás portfólió kezelésével és befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával foglalkozott, azonban az ügyfeleknek ígért kecsegtető hozamok elérése helyett az általuk befektetett összegekkel saját bevételét gyarapította.

A cég vezetői a sértetteket azzal hitegették, hogy egy általuk kifejlesztett, automatizált informatikai rendszer választja ki a legideálisabb tranzakciót számukra,

vagyis egy kereskedőrobot segít az ügyfeleknek minél nagyobb nyereséget elérni. A nyomozók azonban megállapították, hogy a cég nem rendelkezett kereskedésre alkalmas szoftverrel.

A rendőrök eddig 14 sértettet azonosított, akik összesen több mint 66 millió forintot fektettek az üzletbe.

A cég az ügyfélportálján feltüntetett hozamok kifizetését nem vagy csak részben teljesítette, miközben a gazdasági társasághoz és annak ügyvezetőihez köthető bankszámlákon a tranzakciók összértéke elérte a több mint 100 millió forintot.

A cég működését hárman végezték: egy 59 éves balatonalmádi férfi, egy 41 éves érdi, valamint egy 29 éves apci nő.

Az illegális üzletből befolyt összegeket mind a cég számlájáról, mind a tagok magánszámláiról az apci nő unokahúgának utalták át. A 20 éves, szintén apci fiatal különböző számlamozgásokon keresztül összesen 95 millió forintot mosott tisztára, majd visszautalta a pénzt az említett három embernek.

A négy elkövetőt egy időben fogták el még október 9-én. Az 59 éves férfit, illetve a 41 és a 29 éves nőt bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalással, míg a 20 éves nőt pénzmosással gyanúsították meg.

Mind a három nőt bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt – áll a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek