Oktatás

Nyugállományú rendőr vezérezredes: januártól tovább emelkedik a pedagógusok bére

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Gazdaság

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Elkészült a szakértői vélemény L.L. Junior kisfiának balesetéről

Harta ViktorHarta Viktor
Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol gyermeket gázolt halálra egy autó.
Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol gyermeket gázolt halálra egy autó. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Alig 1,4 másodpercet tölthetett L.L. Junior kisfia az úttesten, amikor augusztus végén halálra gázolta egy autó Zuglóbanírja az Index a BRFK részére elkészített műszaki szakértői véleményre hivatkozva.

A hároméves gyermek az édesanyjával egy járdaszigettel és két lámpával tagolt szakaszon próbált átmenni. A kisfiú a piroson kezdett el átrohanni testvéréhez, mikor egy 76 éves férfi vezette Opel elütötte, és életét vesztette.

A szakértői vélemény szerint a sofőr normál tempóban indult el, amikor zöld jelzést kapott, és

mindössze 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel az ütközés pillanatáig.

A sebességhatár egyébként 50 km/óra volt a szakaszon. Kiderült az is, csak akkor tudta volna vészfékezéssel elkerülni az ütközést, ha 34-35-tel megy, lassító fékezéssel pedig csak 31-32 km/órás sebesség mellett lett volna megelőzhető a tragédia.

Az autó megfelelő műszaki állapotban volt a baleset idején, a sofőr kiválóan ismerte az útvonalat, és a vizsgálat szerint

„a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé”.

Úgy tudni, az idős férfi azt mondta, a gyermek folyamatosan rohant, nem is nézett az irányába. A baleset előtt egyszer már megpróbált átfutni a piroson, de akkor még visszafogták, másodjára viszont már nem.

Ezek is érdekelhetnek

Szabályok szigorítását kéri Orbán Viktortól a nemrég gyorshajtáson kapott L.L. Junior

Vonat gázolt halálra egy embert Debrecennél

L.L. Junior az egész családot beoltatná koronavírus ellen

100 km/h-val száguldozott L.L. Junior és G.w.M a Petőfi hídon

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”

Ennyire büntették L.L. Juniort és G.w.M.-et a Petőfi hídi száguldozásért