Kultúra

Tömeges kirúgás kezdődött a Petőfi Rádiónál, a zenei szerkesztő is ment a levesbe

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Gazdaság

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Szabályok szigorítását kéri Orbán Viktortól a nemrég gyorshajtáson kapott L.L. Junior

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Szabályok szigorítását kéri Orbán Viktortól a nemrég gyorshajtáson kapott L.L. Junior

„A hazáját szerető és az országát féltő büszke magyar roma hazafiként” fordult Orbán Viktorhoz L.L. Junior, a Fekete Vonat egykori alapítótagja.

A zenész Facebook-posztja szerint a magyarországi romák többsége sokszor indokolatlan általánosításokat kénytelen elszenvedni, és bizonyos politikai szereplők és vállalhatatlan ideológiákat vallók folyamatosan arra törekednek, hogy a magyar társadalom több mint 10%-át kitevő romákat kollektíven hibáztassák.

Junior két témakörben kéri Orbán Viktor segítségét (egyik sem az ő gyorshajtásos ügyéhez kapcsolódik). Az első a rendvédelemről szól:

„Szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet annak érdekében, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre, illetve a legszigorúbb szabályozás kísérje ezek bárhol is történő megjelenését.”

Junior a társadalom (főleg a 25 év alattiak) edukálását is szorgalmazná, illetve szükségesnek érzi a hazai rendőrök, polgárőrök szigorúbb, egyértelműbb fellépését, illetve alkalmassá tételét a közrend fenntartására.

L.L. Junior másik problémája az, hogy a közbeszédben még mindig használatos egy, a romákat degradáló és általánosító kifejezés:

„Kérem Önt, segítse elő, hogy a cigánybűnözés és a cigánybűnöző kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből. Üdvözlöm, hogy a modern kori magyar államiság legfőbb helyszínén súlyos szankciók kísérik ezt ma már, ugyanakkor a Parlamenten kívül ma még számos helyen próbálják egyesek erre felépíteni a saját politikai agitációjukat, egyértelműen így készülve a közelgő önkormányzati választásokra”

– elemezte a helyzetet Orbán Viktornak címezve L.L. Junior, aki ellen nemrég rendőrségi eljárás indult, miután egy videóban saját magát buktatta le, ahogy 100 km/órás sebességgel száguldozott a Petőfi hídon.

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr részére Tisztelt Miniszterelnök Úr!A hazáját szerető és az…

Posted by L.L. Junior on Friday, September 8, 2023

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Betiltaná a 18 év alattiak számára az energiaitalt a Fidesz-KDNP

Érkezik a Showder Klub új évada, már megvan a dátum

Orbán Viktor elutazott

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta a boszniai szerb elnököt

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”