Orbán: Soros György „híres terve” miatt kell jóban lennünk Erdogannal

Recep Tayyip Erdogan török elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 7-én.
Recep Tayyip Erdogan török elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni – magyarázta Orbán Viktor, akinek országába eddig csak a Rogán-körök meggazdagodását hozó letelepedési kötvénybiznisszel érkeztek migránsok, mert egyébként még a határkerítés előtti időkben is mindenki más csak átmenekült rajta.

A kormányfő a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában mesélte el a propaganda-hallgatóknak, mit kell tudni Recep Tayyip Erdogan török diktátor tegnapi látogatásáról.

Orbán szerint a „bevándorláspárti erőknek” érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul „a bevándorláspárti erők álma”, milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába. Soros György ezt meg is írta a „híres tervében”, amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának – mesélte.

Amíg azonban Erdogan Törökország elnöke, és Európa meg tud vele egyezni, ő pedig így nem Európa, hanem Szíria felé nyitja a kapukat a migránsok előtt, addig „mi biztonságban vagyunk”

– értékelt Orbán Viktor, arról az emberbaráti apróságról mélyen hallgatva, hogy Erdogan „véletlenül” olyan területeket szemelt ki a migránsainak, ahonnan először ki kell irtania a kurdokat.

Kapcsolódó hírek