Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Tömeges leépítés a jászberényi Electroluxnál: erre készül a kormány

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a jászberényi gazdaságfejlesztési fórum megnyitóján 2019. november 7-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a jászberényi gazdaságfejlesztési fórum megnyitóján 2019. november 7-én. Fotó: MTI/Komka Péter

A kormány és Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere által kidolgozott hatpontos akcióterv garantálja, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója nem lesz munkanélküli, és Jászberény sem fogja megérezni a vállalat kapacitásleépítését – magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Jászberényben.

Szijjártó a Jászberényi Gazdaságfejlesztési Fórum megnyitóján arról beszélt, a világgazdaság gyorsan és dinamikusan változik, és ez a világméretű vállalatok – mint az Electrolux – globális stratégiájában is „visszaköszön”. Hozzátette, az Electrolux hozott egy globális kapacitás-szervezésről szóló döntést, de ehhez Jászberénynek, a jászberényieknek „semmi köze nincsen”, hiszen Svédországban született a döntés.

Az Electrolux jászberényi egységeinek egy részéből a jövő évtől kezdenek meg szakaszosan elbocsátani mintegy 800 munkavállalót. A napokban kiderült, hogy a győri Auditól 1200 embert ereszthetnek szélnek, és a Dunaferrtől is dolgozók százai mennek.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten