Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Kövér szerint identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik Európában

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a kereszténydemokrácia 75 éves magyarországi fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban 2019. október 31-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a kereszténydemokrácia 75 éves magyarországi fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban 2019. október 31-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik ma az európai politikában, gazdaságban és kultúrában, a magyar alaptörvény ugyanakkor biztosítja az önvédelem lehetőségét a civilizációs támadásokkal szemben – mesélte Kövér László házelnök csütörtökön, a kereszténydemokrácia 75 éves magyarországi fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban.

A KDNP országgyűlési frakciója és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség szervezte ünnepi ülésen Kövér László úgy fogalmazott:

„mindaz, ami a napjainkban az európai politikában, gazdaságban és kultúrában történik, lényegét tekintve nem egyéb, mint az identitásrombolók és identitásvédők küzdelmének a vetülete”.

A házelnök, aki nemrég tömegpusztító okostelenfonokkal riogatott, hangsúlyozta: mindezek ismeretében és tapasztalatában „kellő szerénységgel, de jó szívvel” mondhatják el, hogy a kereszténydemokrata képviselőkkel együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az „identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze”, amely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, amelyek Európát – és benne Magyarországot – fenyegetik az előttünk álló időkben.

„Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, amelynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak”

– magyarázta Kövér László. Hogy mióta nevezzük keresztény értékalapnak az államosított idegengyűlöletet, a másoktól való zsigeri rettegést és az az ellen való uszítást, az ezúttal sem derült ki.