Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Kövér eltiltaná a gyerekeket az okostelefontól, mert „az egy tömegpusztító fegyver”

A Fidesz pedig egy „ösztönösen zseniálissá alakult képződmény”.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz egyik alapítója (j) beszél a Fidesz megalakulásáról és annak körülményeiről, mellette Arató György moderátor, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága kutatója a Harminc éve szabadon című előadássorozat részeként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Oktatási Központjában megrendezett beszélgetésen 2019. október 22-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz egyik alapítója (j) beszél a Fidesz megalakulásáról és annak körülményeiről, mellette Arató György moderátor, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága kutatója a Harminc éve szabadon című előadássorozat részeként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Oktatási Központjában megrendezett beszélgetésen 2019. október 22-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„A gyerekeink kezébe adott számítógép, az a kis kütyü egy tömegpusztító fegyver”

– magyarázta kedd este a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Kövér László házelnök, aki már az okostelefon elnevezést sem szereti, mert szerinte „az az okos, aki nem használja”. A Fidesz haladó alelnökének magvas gondolatairól a hvg.hu tudósított, eszerint Kövér úgy látja, felmérhetetlen, milyen károkat okoz a kultúránkban, a felnövekvő generációk mentalitásában a mobiltelefon.

Szerinte maga a közösségi média elnevezés is „ócska, mocskos hazugság”, az emberek legmélyebb magánügyeibe avatkozik bele anélkül, hogy védekezni tudnának ellene. Ezután arról beszélt, hogy az okostelefon-használat kapcsán még a kérdésfeltevésig sem jutnak el.

„Képzeljék el, mi lenne, ha egy parlamenti indítvány formájában kezdeném el, hogy hogyan kéne korlátozni a gyermekeinket abban törvényileg, hogy a mobiltelefont a kezükbe adják”

– ábrándozott Kövér, aki párhuzamot vonva úgy érzékeltette: az okostelefon pont annyira veszélyes, mint az autóvezetés, utóbbihoz pedig jogosítvány kell.

A házelnök az NKE-n kitért még a sajtó állapotára is. Úgy tudja, most sajtószabadság van, nagyobb is, mint kellene, főleg az internet miatt. Szerinte Orbán Viktornál nincs tehetségesebb, a Fidesz pedig egy

„ösztönösen zseniálissá alakult képződmény”,

a magyar demokráciát kritizálóknak pedig azt üzente, hogy csak óvatosan a kioktatással.