Elegáns luxuslakást találtak Borkai lányának nevén

Újabb eltitkolt, ismeretlen eredetű vagyonelem bukkant fel a Borkai-családban, erről Hadházy Ákos független politikus írt, miután feltárta, hogy a szexbotrányba keveredett egykori fideszes polgármester lányának nevén öt évvel ezelőtt egy 88 négyzetméteres, 2+1 fél szobás lakás jelent meg, melyhez egy 57 négyzetméteres terasz is tartozik.

Borkai polgármester úr 2017-ben még gond nélkül mutogatta a vagyonnyilatkozatában árválkodó "egyetlen" házát a…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, October 20, 2019

Hadházy azt írja, a luxusjachtos hölgyekkel lebukott, ennek ellenére újraválasztott győri polgármester 2017-ben még bátran mutogatta a vagyonnyilatkozatában árválkodó „egyetlen” házát a propagandamédiának, azt hangoztatva, hogy a gyerekeinek milyen nehéz a sora, amiért az apjuk a polgármester.

Csakhogy a valóságban mégsem volt olyan kilátástalan a helyzet: egy földhivatali tulajdoni lap szerint ugyanis már 2014-ben lett valahonnan egy hatalmas Duna-parti lakása az akkor 22 éves lányának, Petrának, egy újonnan épült elegáns győri lakópark 6. emeletén.

Az akkori ingatlanárak alapján 40, de inkább 45 millió forintot érő lakáshoz az OTP Jelzálogbank 25 millió forint kölcsönt biztosított,

vagyis 15-20 millió forintot „Borkai lánya” önrészként kellett, hogy kifizessen.

Hadházy emlékeztet, a kölcsönt csak úgy kaphatta meg a lány, ha 22 évesen már akkora jövedelmet tudott felmutatni, amely egy 25 milliós banki hitelhez elegendő.

„Hogy ez a pénz honnan jön, nem tudni” – jegyzi meg a független politikus, hozzátéve:

„A feleség négyhektáros, teniszpályás istállós, fegyveres őrrel védett luxusbirtoka után egy újabb bizonyíték rá, hogy Borkai Zsolt és családja nagyobb lábon él, mint amit a polgármesteri fizetés és az olimpiai járadék lehetővé tenne.”

Ezek is érdekelhetnek