Újabb helyeken támadták meg a választás eredményét fideszesek

Déri Tibor (jobbra).
Déri Tibor (jobbra). Fotó: Facebook/Déri Tibor

A hvg.hu arról ír, hogy több kerületben is megtámadták az ellenzéknek kedvező vasárnapi önkormányzati választási eredményt.

A IX.-ben Baranyi Krisztina hivatalba lépése előtt érkezett fellebbezés, ugyanígy járt az V. Naszályi Márta az I. kerületben, de a VIII. kerületben Pikó András sikerét is kétségbe vonták.

Újpesten is hiába nyert több mint kétszeres szavazatmennyiséggel a momentumos Déri Tibor, a Fidesz két egyéni választókerületben, a 6-osban és a 9-esben megtámadta az eredményt, és így tettek a polgármester-választás eredményével is.

Déri szerint csak időhúzásról lehet szó, ő hétfő reggel nyolcra bemegy a hivatalba, addig is kérte a jegyzőt, tegyen óvintézkedéseket, hogy illetéktelenek ne mehessenek be. Dérinek egyébként korábban már gratulált a volt fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt, az átadás-átvétel pedig kedden várható.

Kőbányán három választókerület szavazatait számoltatná újra a Fidesz. Ott kormánypárti polgármester lett, azonban 9-8 arányú ellenzéki többségű testülettel kell majd megküzdenie – ez nem tetszik a fideszeseknek, és hogy csak minimális szavazatkülönbséggel nyert az ellenzék a választókerületekben.

Ezek is érdekelhetnek