10 millió forinttal lép le a II. kerület bukott fideszes polgármestere

Varga Mihály pénzügyminiszter (b2), Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j), valamint Láng Zsolt II. (b) és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester a Szent János Kórház súlyponti kórházzá alakításáról tartott sajtótájékoztatón a Hegyvidéki Kulturális Szalonban 2018. október 29-én.
Varga Mihály pénzügyminiszter (b2), Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j), valamint Láng Zsolt II. (b) és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester a Szent János Kórház súlyponti kórházzá alakításáról tartott sajtótájékoztatón a Hegyvidéki Kulturális Szalonban 2018. október 29-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

154 nap ki nem vett szabadságaért bruttó 7,3 millió forintnyi szabadságmegváltásra jogosult Láng Zsolt, a II. kerület volt fideszes polgármestere – derítette ki a Blikk, megjegyezve, Lángnak 3 milliós végkielégítés is jár a jogszabályok szerint, így

több mint 10 millió forintnak örülhet a politikus.

A fideszes egyébként nem búcsúzik végleg a közélettől és a közpénztől, mivel képviselőként továbbra is tagja marad a testületnek.

Nem ő az egyetlen egyébként, aki tetemes summát húzhat abból, hogy az októberi választáson nem sikerült megtartani a hatalmat: például T. Mészáros András, Érd volt vezetője is bruttó 7,3 millióra számít 160 napnyi ki nem vett szabadságáért.

Kapcsolódó hírek