Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Nem érkezett kifogás, jogerősen is Karácsony Gergely a főpolgármester

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Jogerős a főpolgármester-választás eredménye, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a választás eredményét megállapító határozat ellen csütörtök 16 óráig – közölte a Fővárosi Választási Iroda péntek reggel.

A szerv hétfőn állapította meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján a főpolgármester-választás eredményét, ez ellen három napon belül lehetett volna jogorvoslatot benyújtani.

A határozata szerint Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nyerte a vasárnapi főpolgármester-választást a szavazatok 50,86 százalékával.

Karácsony Gergely csütörtökön bringával érkezett a Városházára az átadás-átvételre, ahol bejelentette, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt is díszpolgárrá avatná.