Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

24.hu: Kenőpénzt adott a NAV-vizsgálat leállításáért Simonka György, a felszámolót is lefizette

Simonka György.
Simonka György. Fotó: Facebook/Simonka György

A 24.hu információi szerit 20 millió forint kenőpénzzel próbálta elérni az ellene folyó NAV-vizsgálat leállítását a Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, aki ellen a nyár végén bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

A 24.hu most azt írja, a vádirat részletesen foglalkozik azzal, hogy Simonka miként próbálta megakadályozni a NAV munkáját 2014-ben, miután számos szabálytalanságot és jelentős túlszámlázást is felfedezett az adóhivatal a jelenleg felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft.-nél és a Paprikakert TÉSZ Kft.-nél.

Olyanokra is fény derült, miszerint a túlszámlázással érintett ügyletek beszállítói a Simonka György családtagjai által képviselt cégek voltak.

Úgy tudni, Simonka egyik tanácsadója azt állította: van kapcsolata a NAV Dél-Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán, aki el tudja intézni, hogy ne folytassák le a vizsgálatokat.

Némi alkudozás után ötmilliót kért a megoldóember a Magyar Termés TÉSZ Kft. esetében,

a pénzátadás a budapesti Astoria metrómegállóban történt – írja a 24.hu a hivatalos vádirat alapján. Ezután a Paprikakert TÉSZ Kft. ügye jött,

ezért 10 milliót kért az illetékes, plusz 5 milliót az előző ügyletért, a tanácsadó pedig 4 millióval gazdagodott.

A pénz azonban rossz helyre mehetett, az eljárás ugyanis megindult, ennek eredménye az idén augusztusi vádemelés – jegyzi meg a lap.

A 24.hu értesülései szerint Simonka a szándékosan csődbe vitt Magyart Termés TÉSZ felszámolóit is lefizette. Abban állapodtak meg, hogy 20 millió forintra egészíti ki a felszámolási jutalékokat, cserébe fillérekért adják el a cég vagyonát, így történhetett meg például, hogy

egy több millió forint értékű Peugeot 4007 típusú terepjáró autót a felszámoló 78 ezer forintért értékesített a Simonkáékhoz köthető cégnek.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz