Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Dobrev Klára: fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut

Az október 13-i önkormányzati választáson fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerdán Dombóváron. A politikus országjáró kampányának fórumán hangoztatta: a választáson

„meg kell mutatni Európának, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral”.

Dobrev Klára arról beszélt, hogy van egy vágyott, másik Magyarország, ahol a politikusok azzal foglalkoznak, hogyan lehet jobbá tenni az életet, emelni a nyugdíjakat, mit lehet tenni az egészségüggyel, hogyan lehetnek jobbak az iskolák és mit lehet tenni azért, hogy ne menjenek el a fiatalok az országból.

Ezek a politika legfontosabb kérdései, Orbán Viktor beszédeiben azonban minderről nincs szó – tette hozzá. Dobrev szerint évente

egy kisvárosnyi ember hal meg Magyarországon, mert nem kap időben egészségügyi ellátást,

az elmúlt tíz évben csökkent az iskolások tudása és a 20-40 éves korosztály 60 százaléka külföldre ment dolgozni.

Kitért arra is, hogy a családtámogatások – a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) – nem jut el a szegényebbekhez; az országban 1,4 millió, gyermeket nevelő család közül csak 160-170 ezren vették igénybe a csokot. A fennmaradó 1,2 millió családdal is foglalkozni kellene – jegyezte meg.

Ezeknek a kérdéseknek azért van köze az önkormányzati választásokhoz, mert a nemzeti együttműködés rendszere átfogja az egész országot, és az önkormányzatoknál kezdődik – jelentette ki.

Hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy ha a településeken nem fideszes polgármestert választanak, nem kapnak pénzt az önkormányzatok.

„Az elmúlt tíz évben nemcsak az egészségügyünket és az oktatást vették el, hanem a demokrácia alapját, az önkormányzatokat is. Az emberek azért választanak képviselőt és polgármestert, hogy küzdjön az érdekeikért. A fideszes polgármesterek helytartók, a pártközpont utasításait hajtják végre, egy feladatuk van, az, hogy a városukban az épüljön, amit a kormány akar”

– fogalmazott a DK EP-képviselője, hozzátéve: a vasárnapi választás arról szól, hogy „sikerül-e kiragadni sok százezer embert a nemzeti együttműködés mocskos rendszeréből”.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten