Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Hivatali autóval kísérte a fideszes polgármester sofőrje az ellenzéki plakátok megrongálóit

Hivatali autóval kísérte Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester kabinetjének sofőrje a kormánypárti jelöltnek plakátoló aktivistákat, akik útjuk során ugyanakkor szisztematikusan megrongálták az ellenzék plakátjait – írja az Index, miután a közös ellenzéki jelölt, Őrsi Gergely és csapata tetten érte, és videóra vette a fideszes vandálokat.

Őrsi a Facebook-oldalán mutatta meg a történteket:

Mire költi a fideszes városvezetés a II. kerületiek adóját? Arra, hogy önkormányzati autóval a polgármesteri kabinet sofőrje rongálja a plakátjainkat.

Mire költi a fideszes városvezetés a II. kerületiek adóját? Arra, hogy önkormányzati autóval a polgármesteri kabinet sofőrje rongálja a plakátjainkat.Hivatallal való visszaélés? Kevés sofőr munkaköri leírásában szerepel, hogy választási kampány idején az ellenfél, a közös ellenzéki polgármesterjelölt plakátjait kell rongálnia. Úgy tűnik, a jelenlegi polgármesteri sofőr kivétel. Azt is tudjuk, hogy honnan volt rá pénz: tőlünk, a II. kerületi polgárok adójából. Ezért különösen felháborító, ami pár nappal ezelőtt történt: teherautóval közlekedő munkások szaggatják a plakátjainkat, amit a jelenlegi polgármester közpénzből vett autója követett, benne a közpénzből fizetett sofőrrel, aki utasításokkal látta el a munkásokat. Amikor rátaláltunk a sofőrre, először azt próbálta tagadni, hogy ő saját maga lenne, majd arra sem emlékeztek, hogy került a kezükbe az a plakát, amit ők maguk szedtek le. A rendőrők kérdésére előszőr azt sem tudták megmondani, milyen cégnek és kinek a megbízásából járnak el, csak hosszas telefonálás után. A videó második felében egy másik eset szerepel. A rongáláson kívül a személyiségi jogokért való aggódás közös. Ezért minden szereplő arcát eltorzítottuk.A választási kampány kezdete óta arra törekszem, ne a mostani alkalmatlan városvezetésről, hanem a Budát a 21. századba átvezető programomról legyen szó. De a sokadik törvénytelenség mellett nem mehetek el szó nélkül. Nemrég a Fővárosi Választási Bizottság ítélte el a fideszes városvezetést, amiért több tízmillió forintot fordított az önkormányzat közpénzéből arra, hogy saját magát reklámozza. A mostani tépkedés nemcsak a választás rendjének megsértése, hanem több annál: önkormányzati alkalmazottakat kampányolásra, különösen rongálásra kötelezni súlyos törvénysértés. Aligha hiszem, hogy akár a leglelkesebb kormánypárti szavazó is szívesen fizet azért például kommunális adót, hogy ebből a jelenlegi vezetés polgármesteri sofőrjének rongálását fizesse. Meg azt a benzint és autót, amivel körbementek a kerületen, hogy leszedjék a plakátjainkat.A történtek miatt természetesen feljelentést tettem. Egyúttal felszóltom a jelenlegi városvezetést, hogy a közös pénzünket ne költse rongálásra. Annyi minden van, amin lehetne javítani a kerületben. Majd október tizenharmadika után azt is meglátja, hogyan.

Posted by Őrsi Gergely on Sunday, September 29, 2019

A sofőr és a rongálók mindent tagadtak, előbbi még azt is igyekezett elhallgatni, hogy a fideszes polgármester beosztottja. Az Index azonban úgy tudja, később, a rendőri intézkedés során beismerte, hogy sofőr, Őrsi Gergelyék pedig azt is tudják bizonyítani, hogy a II. kerületi polgármesteri kabinet alkalmazásában áll,

a plakátrongálásnál videóra vett kocsit ugyanis nappal a polgármesteri hivatal parkolójában fotózták le.

Az ellenzéki polgármesterjelölt feljelentést tett, az eljárás a rajtaütésre kiérkező rendőrök intézkedése nyomán folyamatban van.

Az Index kereste az ügyben Láng Zsoltot, aki azonban egyelőre nem nyilatkozott.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz