Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Kiderült, hol vehették fel a Karácsony-hanganyagokat

Tiltott adatszerzés bűncselekménye miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Párbeszéd társelnöke Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételével kapcsolatban.

Szabó Tímea a párt elnökségi tagjaival tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a hangfelvétel elemzése során a Párbeszéd elnökségének tagjai egymástól függetlenül felismerték azt, hogy az összevágott felvételek a párt elnökségi ülésein készülhettek.

Mi van a kazettán? Rendkívüli sajtótájékoztatóm a Fidesz lehallgatási botrányáról.

Posted by Szabó Tímea on Sunday, September 29, 2019

Hozzátette: „ahogy megpróbáltuk letisztítani ezeket a felvételeket, úgy felismertük a kérdezőket”, majd arról is beszélt: a felvétel végén hallatszó gyermekhang saját gyermeke hangja, aki „mivel még pici, rendszeres látogatója ezeknek az elnökségi üléseknek”.

Szabó Tímea felszólította a hatóságokat, hogy derítsék ki,

hogyan rögzíthették és szivárogtathatták ki a hangfelvételeket a Képviselői Irodaházban – egy nemzetbiztonságilag védett intézményben – tartott ülésekről.

Ehhez készen állnak minden „birtokukban levő tudás megosztására”, és elektronikai eszközeiket is rendelkezésre bocsátják.

A Párbeszéd társelnöke az ügyet a „magyar Watergate-nek”, a huszonegyedik század eddigi legnagyobb botrányának nevezte. Azt mondta: úgy tűnik, hogy valaki vagy valakik rendszeresen hallgatták vagy hallgatják a párt elnökségi üléseit, azt rögzítik és visszaélés-szerűen nyilvánosságra hozzák.

Szabó Tímea szerint „ilyen hangfelvételeket rögzíteni és nyilvánosságra hozni” a Fidesznek áll érdekében, akik „rettegnek az önkormányzati választáson az ellenzék győzelmétől”.