Kiszivárgott hangfelvétel: MSZP-s fenyegetésről, Zugló szétlopásáról beszélt Karácsony Gergely

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak.”

MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopásokat említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról is beszél egy most napvilágra került hangfelvételen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt.

A 444.hu cikke szerint Karácsony elismerte, hogy a a YouTube-ra feltöltött, mostanra eltűnt hangfelvételen az ő hangja volt hallható.

A beszélgetést, melyen az ellenzéki összefogás volt a téma, több hónapja vehették fel – hogy kivel beszélgetett Karácsony, azt nem tudta megmondani. A módszerről – vélhetően a szivárogtatásra utalva – azt mondta a politikus, az a Fideszé. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a felvételen többek között arról magyarázott, hogy

az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját.

Karácsony a szintén szocialista Horváth Csabát, aki jelenleg zuglói polgármesterjelölt, és akit korábban a főpolgármester-jelöltségért vívott előválasztáson győzött le, nehéz falatnak minősíti, aki „sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszedjük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág”.

Karácsony arról is beszélt a felvételen, hogy szerint Zuglóban a helyi szocialisták felett csak egy szocialista tud kontrollt gyakorolni. Ezért bírálja a helyi szocialisták korábbi jelöltjét, „aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent”.

„Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni”

– fogalmazott Karácsony a hangfelvételen, valószínűleg Horváth Csabára gondolva, hozzátéve:

„ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni”.

Karácsony állítása szerint egyébként többször kapott fenyegetést, de nem politikai szereplőtől. A 444.hu kérdésére az „elássák” kifejezésről azt mondta, politikai értelemben használta.

A főpolgármester-jelölt a kiszivárgott hangfelvételre hosszú Facebook-posztban reagált, ebben is hangsúlyozva a „fideszes módszert”, megjegyezve: szerinte titkosszolgálati módszerekkel akarják megfélemlíteni.

Kapcsolódó hírek