Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Kiszivárgott hangfelvétel: MSZP-s fenyegetésről, Zugló szétlopásáról beszélt Karácsony Gergely

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak.”

RövidenRöviden

MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopásokat említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról is beszél egy most napvilágra került hangfelvételen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt.

A 444.hu cikke szerint Karácsony elismerte, hogy a a YouTube-ra feltöltött, mostanra eltűnt hangfelvételen az ő hangja volt hallható.

A beszélgetést, melyen az ellenzéki összefogás volt a téma, több hónapja vehették fel – hogy kivel beszélgetett Karácsony, azt nem tudta megmondani. A módszerről – vélhetően a szivárogtatásra utalva – azt mondta a politikus, az a Fideszé. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a felvételen többek között arról magyarázott, hogy

az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját.

Karácsony a szintén szocialista Horváth Csabát, aki jelenleg zuglói polgármesterjelölt, és akit korábban a főpolgármester-jelöltségért vívott előválasztáson győzött le, nehéz falatnak minősíti, aki „sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszedjük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág”.

Karácsony arról is beszélt a felvételen, hogy szerint Zuglóban a helyi szocialisták felett csak egy szocialista tud kontrollt gyakorolni. Ezért bírálja a helyi szocialisták korábbi jelöltjét, „aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent”.

„Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni”

– fogalmazott Karácsony a hangfelvételen, valószínűleg Horváth Csabára gondolva, hozzátéve:

„ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni”.

Karácsony állítása szerint egyébként többször kapott fenyegetést, de nem politikai szereplőtől. A 444.hu kérdésére az „elássák” kifejezésről azt mondta, politikai értelemben használta.

A főpolgármester-jelölt a kiszivárgott hangfelvételre hosszú Facebook-posztban reagált, ebben is hangsúlyozva a „fideszes módszert”, megjegyezve: szerinte titkosszolgálati módszerekkel akarják megfélemlíteni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Karácsony Gergely: a saját kezemmel fogom őket levágni

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter