Fej fej mellett áll Tarlós és Karácsony egy felmérés szerint

Az Iránytű Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint szinte fej fej mellett áll Tarlós István és Karácsony Gergely a főpolgármesterségért folytatott küzdelemben – írja a 444.hu.

A szeptember 18. és 23. között 600 budapesti megkérdezésével végzett felmérést a teljes népesség körében végezték (vagyis a bizonytalanokkal és biztosan nem szavazókkal is számol), azonban e szerint

Tarlós Istvánt a válaszadók 37, míg az ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergelyt a válaszadók 35 százaléka támogatja.

Puzsér Róbertet 4, a két lábon járó politikai viccet, Berki Krisztiánt pedig egy százalékra hozták ki, a megkérdezettek 8 százaléka pedig biztosan nem voksolna egyik aspiránsra sem.

Szintén 8 százalék volt azok aránya, akik nem tudtak válaszolni, 6 százalék pedig nem akarta elárulni, kit preferál, azaz mindkét jelöltnek lehetnek tartalékai. A felmérés megjegyzi, a hat százaléknyi rejtőzködő inkább ellenzéki, mint kormánypárti lehet.

A 444.hu cikke szerint az elmúlt időszakban Karácsony Gergely erősödött: két hete a Závecz Research mindössze 4 százalékra mérte Tarlós előnyét. Közben a kormányközeli Nézőpont is mért egyet, ők a biztos szavazók körében 53 százalékra tették Tarlós Istvánt és 40 százalékra Karácsony Gergelyt.

Kapcsolódó hírek