Nézőpont: egyre jobban imádják Tarlóst a budapestiek

A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergely közös ellenzéki jelöltre, 7 százalékuk pedig Puzsér Róbertre szavazna a főpolgármester-választáson – közölte közvélemény-kutatása alapján a kormánybarát Nézőpont Intézet hétfőn.

A szeptember 11-21. közötti, ezer fővárosit megkérdező adatgyűjtés szerint Tarlós az összes budapesti körében is vezet, a nagyváros választóinak 43 százaléka ugyanis rá, 29 százaléka Karácsony Gergelyre, 6 százaléka pedig Puzsér Róbertre szavazna. Berki Krisztián a biztos szavazók körében az egy százalékot sem éri el.

A Nézőpont megállapította, hogy a megafonnal óbégató, vitázni a jelek szerint nem akaró Tarlós Istvánnak kedvez a kampány, nem találni rajta fogást.

Tarlóst a megkérdezettek 57 százaléka tartja alkalmas főpolgármesternek, Karácsony Gergelyről a válaszadók 35, Puzsér Róbertről a válaszadók 10, Berki esetében pedig a válaszadók 2 százaléka gondolta ezt.

Természetesen megmértek egy „alkalmatlanságot” is, ha már a kormányoldali sajtó eposzi jelzőként aggatja rá ezt Karácsonyra minden, vele kapcsolatos hírben.

Tarlós Istvánt a választók 35, Karácsony Gergelyt 52, Puzsér Róbertet 81, Berki Krisztiánt 92 százaléka tartja alkalmatlannak a főpolgármesterségre.

Hozzáfűzték, az alkalmassági küzdelemben a jelenlegi főpolgármester előnye „befagyott”, a két héttel korábbi kutatás adataihoz képest hibahatáron belüli eltérések mutathatók csak ki.

A Nézőpont szerint egyre több budapesti gondolja, hogy a közelgő választáson Tarlós István fog győzni.

Szeptember elején a választók hatvan százaléka, köztük a baloldaliak 43 százaléka, jelenleg pedig a fővárosiak 64 százaléka, és továbbra is a baloldaliak 43 százaléka számít a jelenlegi főpolgármester újraválasztására.

Ezek is érdekelhetnek