Fél éve kész futópályát adott át a fideszes Győrszentivánon, felháborodtak a szülők

Fél éve kész futópályát sikerült ünnepélyesen átadnia Győrszentivánon Győr fideszes polgármesterének, Borkai Zsoltnak és a városhoz tartozó Győrszentiván önkormányzati képviselőjének, Sík Sándornak – írja az Index. A jeles eseményre a közeli Váci Mihály Általános Iskola diákjait is kivezényelték.

A 210 méteres pályát eredetileg tavasszal adták volna át, de akkor állítólag egy eső elmosta az eseményt, így egy későbbi időpontban maradtak. Erre az időpontra pedig úgy tűnik, egészen az önkormányzati választásokat megelőző hetekig kellett várni.

Több szülő felháborodott azon, hogy gyermekeiket kampányeseményen látták viszont a helyi médiában. Répásiné Hajnal Csilla, az általános iskola igazgatója az Indexnek viszont arról magyarázott, meglepődött a szülők reakcióján, hiszen szerinte a beiratkozáskor már nyilatkoznak arról, hogy gyermekeiket a pedagógusok Győrszentivánon belül kivihetik rendezvényekre, melyekről a média is beszámolhat, a gyermekekről felvételek készíthetők, ehhez nem kell külön engedélyt kérni.

Répásiné sérelmezte azt is, hogy a szülők nem keresték meg őket, hanem egyből a Facebookon adtak hangot nemtetszésüknek. Hozzátette, a futópálya közhasznú dolog, tesiórán is tudják majd használni.

„Készségesen segítünk mindenben. Szívesen megyünk, akár énekelünk is, vagy verset szavalunk, mert jó dolog, ha az ember kap valamit, akkor azt vissza is adja”

– magyarázta az igazgató.

Kapcsolódó hírek