Szombatonként is lesz iskola Győrszentivánon az eldurvult rezsiárak miatt

„A Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában az őszi szünetig szombatonként is lesz tanítás, ezzel az iskola a decemberi időszakban tovább tarthat zárva, ami komoly tétellel csökkenti a költségvetésüket”

– idézte Kropfné Knipp Mária, az iskola igazgatója szülőknek címzett levelét a Telex, emlékeztetve, az iskolák ugyan jelenléti oktatásban gondolkoznak a folytatásban, de a megnövekedett rezsiszámlák miatt folyamatosan mérlegelik a lehetőségeiket.

A győrszentiváni iskolában az őszi szünetig hét szombaton, 8-12 óra között zajlik majd tanítás, a fő tárgyakra koncentráló, órarend szerinti, tömbösített oktatás folyik majd, tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz.

Az így ledolgozott hét napot pedig hozzácsapják a téli szünethez, mely így december 19-től január 6-ig tart majd. Ha hozzászámoljuk a 19-ét megelőző, valamint a január 6-ot követő hétvégét, a naptár szerint a tanulók utoljára december 16-án mennek iskolába, 2023-ban pedig január 9-én népesülnek be az iskolapadok.

A szombatok közül az október 15-i munkanap-áthelyezés október 31. miatt, október elsején pedig Budapestre mennek kirándulni az alsósok. Az igazgató szerint ez a lépés nem csupán a rezsiszámlának tesz majd jót, hanem

„a gyermekek életkorára tekintettel a tanulási folyamat hatékonyságát is szolgálja”.

Kapcsolódó hírek