Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Kásler Miklós megmondta, mi az orvos-beteg közti viszony alapja

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnájának és rendelőinek felszentelésén és átadásán a II. kerületi Széher úton 2019. szeptember 10-én.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnájának és rendelőinek felszentelésén és átadásán a II. kerületi Széher úton 2019. szeptember 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Az orvos-beteg közti viszony alapja a bizalom és a remény; a bizalom abban, hogy az orvos felkészült és tudását a beteg javára kamatoztatja, és a remény az orvos részéről, hogy tud segíteni” – magyarázta az emberi erőforrások minisztere kedden, a Budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnájának és háziorvosi rendelőinek átadó ünnepségén.

Kásler Miklós úgy tudja,

a szeretetből levezethető, modern európai gyógyítás Krisztussal kezdődött,

és lényege az együttérzés, az embertársakon való segíteni akarás. Ez a szemléletmód jellemezte a tradicionális magyar orvoslást és néhány évtizeddel ezelőttig a nyugat-európai orvoslást is – mondta.

A kórházkápolnát és a rendelőket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg. Homíliájában a bíboros kiemelte: Jézus a kórházban is „otthon akar lenni”, hogy „reményt adjon és segítsen”.