Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Meghalt egy sürgős műtétet igénylő beteg, felmondott a zalaegerszegi kórház osztályvezetője

Alotti Nasri, a zalaegerszegi kórház szívsebészeti osztályának vezetője.
Alotti Nasri, a zalaegerszegi kórház szívsebészeti osztályának vezetője. Részlet a Zalaegerszegi Televízió adásából.

Húsz év után távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről Alotti Nasri, miután felmondólevele szerint júniusi szabadsága idején bekerült az osztályára egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki aztán az orvos szerint „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt” – írja a 444.hu.

A damaszkuszi származású Nasri szerint munkatársaitól nem kapott kielégítő válaszokat az esetről, az ügyet semlegesen kezelték, holott elvárt volna egy belső vizsgálatot az ügyben.

„A történtek után két komoly gondolat gyötört. Vajon jobb lett volna, ha csöndben maradok, s nem csinálok ebből ügyet, mondván úgy is tele van az egészségügy hasonló esetekkel, legfeljebb ha a beteg hozzátartozói beperelik a kórházat, a bíróságon majd kitalálok egy kegyes hazugságot. Vagy kockára téve a szakmai egzisztenciámat, családom biztonságát félre állok, mert tovább nem tudok ebben a feszült, bizalommentes légkörben dolgozni. Az utóbbit választottam. Így, a fentieket figyelembe véve, 2019. szeptember 4-től közalkalmazotti jogviszonyom közös megegyezéssel történő megszüntetését kezdeményezem”

– áll a lap által idézett levélben. A szívsebész vezető hozzáteszi, az osztályon személyi és tárgyi hiányosságok is vannak, amikről ő mindig tájékoztatta az illetékeseket.

A 444.hu kereste a felmondás kapcsán a kórházat, de egyelőre nem kaptak választ.