Gulyás megerősítette, hogy ha nem Tarlós nyer, megnézhetik magukat a budapestiek

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. szeptember 12-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. szeptember 12-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gulyás Gergely csütörtöki kormányinfóján újságírói kérdésre megerősítette korábbi kijelentését, miszerint érvényét veszti Tarlós István és Orbán Viktor tavaly novemberben kötött megállapodása, mely 1000 milliárd forintot jelentene Budapestnek – írja a 444.hu.

Gulyás hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorában már beszélt a 15 pontos együttműködésről, ami szerinte egy politikai megállapodás Orbán és Tarlós között, utalva arra, hogy leshetik a fejlesztéseket a budapestiek, ha októberben nem Tarlósra szavaznak.

Ezzel kapcsolatban kérdezett most az ATV munkatársa a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, mire Gulyás megerősítette:

„miután Tarlós István szükségesnek látta, megállapodást kötött olyan ügyekben is, ami akár kormányzati hatáskör, hogy milyen formában kíván ezekbe beleszólni és a kormány erre lehetőséget biztosított”.

Gulyás szerint hasonló politikai megállapodásokra Budapest mindenkori polgármesterének szüksége van.

„Aki alkalmas főpolgármesternek, az függetlenül attól, hogy miben ért egyet a kormánnyal, együttműködést keres. Aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az elutasítja az együttműködés lehetőségét, hadállásnak tekinti a főpolgármesteri tisztséget”

– magyarázta Gulyás Gergely.

Kapcsolódó hírek