Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Börtöntöltelékek és külföldön élők is megkapják a választási ajándék rezsiutalványt

Harta ViktorHarta Viktor

Egy hete hordják a postások a nyugdíjasoknak az önkormányzati választás elé időzített, fejenként 9000 forintnyi rezsiutalványt, mellyel kapcsolatban az Mfor.hu most azt írja: a külföldön élők és a hazai börtönökben hűsölők is megkapják.

„Ha az ellátást folyósító szerv nyilvántartásában külföldi lakcím szerepel, és a jogosult nem jelentett be a folyósító szervhez magyarországi meghatalmazottat, a rezsiutalvány a külföldi címére, postai úton kerül kiküldésre”

– írja a lap az Államkincstár honlapján közöltekre hivatkozva, megjegyezve, hogy a 2020. március 31-ig felhasználható utalvánnyal egyébként csak Magyarországon lehet fizetni a gáz és áramszámlát. Az utalvány ugyanakkor átruházható, így ha a külföldön élő nyugdíjas nem tudná felhasználni, akkor hozzátartozójára testálhatja.

Ennél is érdekesebb, hogy az a nyugdíjas, aki letartóztatását vagy szabadságvesztését tölti, az sem marad ki a szórásból. Ha a börtönben lévő személy az ellátásainak átvételére meghatalmazott valakit, akkor a meghatalmazottnak érkezik az utalvány, ha bankszámlán kapja a nyugdíját, akkor a nyugdíjfolyósítónál megadott levelezési címére érkezik a rezsiutalvány.

Ha pedig a büntetésvégrehajtási intézetbe érkezik a nyugdíj, akkor oda megy a háromszor háromezer forintos utalvány is.

Ha a nyugdíjas a fenti lehetőségek egyikével sem élt és megszűnt a rendszeres havi ellátás folyósítása, abban az esetben nem jár csak a rezsiutalvány neki.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Taroltak a független jelöltek a tegnapi időközi választásokon

Százmilliót vert el az újpesti fideszes szavazatvásárlásra, így is megbukott

10 millió forinttal lép le a II. kerület bukott fideszes polgármestere

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter