Börtöntöltelékek és külföldön élők is megkapják a választási ajándék rezsiutalványt

Egy hete hordják a postások a nyugdíjasoknak az önkormányzati választás elé időzített, fejenként 9000 forintnyi rezsiutalványt, mellyel kapcsolatban az Mfor.hu most azt írja: a külföldön élők és a hazai börtönökben hűsölők is megkapják.

„Ha az ellátást folyósító szerv nyilvántartásában külföldi lakcím szerepel, és a jogosult nem jelentett be a folyósító szervhez magyarországi meghatalmazottat, a rezsiutalvány a külföldi címére, postai úton kerül kiküldésre”

– írja a lap az Államkincstár honlapján közöltekre hivatkozva, megjegyezve, hogy a 2020. március 31-ig felhasználható utalvánnyal egyébként csak Magyarországon lehet fizetni a gáz és áramszámlát. Az utalvány ugyanakkor átruházható, így ha a külföldön élő nyugdíjas nem tudná felhasználni, akkor hozzátartozójára testálhatja.

Ennél is érdekesebb, hogy az a nyugdíjas, aki letartóztatását vagy szabadságvesztését tölti, az sem marad ki a szórásból. Ha a börtönben lévő személy az ellátásainak átvételére meghatalmazott valakit, akkor a meghatalmazottnak érkezik az utalvány, ha bankszámlán kapja a nyugdíját, akkor a nyugdíjfolyósítónál megadott levelezési címére érkezik a rezsiutalvány.

Ha pedig a büntetésvégrehajtási intézetbe érkezik a nyugdíj, akkor oda megy a háromszor háromezer forintos utalvány is.

Ha a nyugdíjas a fenti lehetőségek egyikével sem élt és megszűnt a rendszeres havi ellátás folyósítása, abban az esetben nem jár csak a rezsiutalvány neki.

Kapcsolódó hírek