Facebook-videókban üzengettek egymásnak a Ráckevén balhézó bandák

A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa 2019. augusztus 29-én Ráckevén, a Bercsényi utcában ahol lövöldözés volt.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa 2019. augusztus 29-én Ráckevén, a Bercsényi utcában ahol lövöldözés volt. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Facebookon, élő videókban üzengetett egymásnak az a két csapat, akik csütörtök este estek egymásnak Ráckevén egy drogügy miatt. A lövöldözéssel tarkított véres konfliktus után kilenc ember került kórházba.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az egyik csapat tagja olyan drogtól lett rosszul a napokban, amit a másik bandától kapott, emiatt a társaság valakit összevert az ellenoldalról. Az Index információ szerint tegnap este ezt a verést akarta megbosszulni az érintett társaság, ezért

vasvillákkal, vascsövekkel, kardokkal és szablyákkal felszerelkezve vonultak a Bercsényi utcába.

A bandaháború előtt a két fél a Facebook-videókban üzengetett egymásnak. Egyikőjük például arról beszélt,

„aki nem jelentkezik nála másnap 10 órakor, annak elvágták a gyertyáját”.

Péntek délelőtt a rendőrség azt közölte, a terrorelhárítókkal közösen K. Zoltán 53 éves, Sz. Richárd 26 éves, J. Ferenc 19 éves, K. András 52 éves, valamint K. József 25 éves ráckevei lakosokat elfogták, majd a előállítottak.

K. Zoltán 53 éves ráckevei lakost életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt őrizetbe is vették, előterjesztést tesznek letartóztatására.

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is nyomozás indult, és szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Kapcsolódó hírek