Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Brutális Tarlós István előnye a Nézőpont szerint

Állítólag még az ellenzékiek egy része is rá szavazna.

Tarlós István főpolgármester (j2), Mándoki Péter, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának dékánja (j) Takács János, a Magyar Mérnökakadémia főtitkára (j3) és Kovács Levente rektor (j4) a XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés konferencián az Óbudai Egyetemen 2019. augusztus 26-án.
Tarlós István főpolgármester (j2), Mándoki Péter, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának dékánja (j) Takács János, a Magyar Mérnökakadémia főtitkára (j3) és Kovács Levente rektor (j4) a XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés konferencián az Óbudai Egyetemen 2019. augusztus 26-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

A kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Tarlós István főpolgármester népszerűsége jelenleg nagyobb, mint két kihívójának, a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergelynek és a független Puzsér Róbertnek együttvéve.

A kutatást közlő Magyar Nemzet szerint

  • Tarlósra a megkérdezettek 51 százaléka szavazna;
  • Karácsony Gergelyre a válaszadók 43 százaléka;
  • a Karácsonyékat a választási bizottságnál bepanaszoló Puzsér Róbertet pedig 6 százalék választaná.

A megkérdezettek 62 százaléka úgy tudja, Budapest jelenlegi főpolgármestere tudná megszerezni a fővárosnak a legtöbb pénzügyi forrást, Karácsony esetén csupán a válaszadók 9 százaléka látta így, míg Puzsérnál egy százalékos bizalomindex mutatkozott.

A felmérés szerint az ellenzékiek többsége – 56 százalék – is úgy látja, Tarlós lenne eredményesebb, ha pénzügyi források behúzásáról van szó.

A felmérésben résztvevők 58 százaléka úgy látja, a jó főpolgármester együttműködik a kormánnyal, a válaszadók 30 százaléka viszont úgy látta, nem kell mindig befeküdni a központi hatalomnak.

A Magyar Nemzet cikke szerint Tarlós István pozícióját erősíti, hogy a kooperációra építő városvezetést az MSZP-szimpatizánsok 56, a Momentum Mozgalmat támogatók 33, a DK-t preferálók 32, valamint a jobbikosok 25 százaléka is jobb döntésnek tartaná, mint a konfliktuskeresést.

A Nézőpont Intézet szerint a fenti adatok arra utalnak, hogy

Tarlósra az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó lenne átszavazni.