Puzsérék feljelentették Karácsony Gergelyt a választási bizottságnál

„Karácsony Gergely csal” címmel tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt Puzsér Róbert, a hvg.hu tudósítása szerint ezen bejelentette, szervezete, az Állampolgárok a Centrumban Egyesület kifogással élt a Fővárosi Választási Bizottságnál, mert „Karácsonyék túl sok aláírásgyűjtő ívet igényeltek a főpolgármester-választás kapcsán”.

Korábban a Magyar Hang írta meg, hogy Karácsony Gergelyék 9 ezer aláírásgyűjtő ívet vettek fel, melyre 72 ezer szignó fér el. A többi főpolgármester-jelölt jóval szerényebb volt, Tarlós István és Puzsér Róbert is beérte 1500-1500 ívvel, melyek 12 ezer ajánlás begyűjtésére alkalmasak (5000 a minimum).

Puzsér szerint az ellenzéki főpolgármester-jelölt által kért aláírásgyűjtő ívek tömkelege sérti a választás tisztaságának megóvása, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. A választási eljárásról szóló törvényre hivatkozva azt állítja,

„megállapítható, hogy az ajánlóív rendeltetésszerű igénylésének és felhasználásának célja kizárólagosan a jelölt bejelentése, azaz a jelöltállításhoz szükséges számú ajánlás összegyűjtése lehet”.

Szerinte ennek tükrében Karácsonyék törvénysértést követtek el. A választási bizottsághoz eljuttatott kifogásban azt kérik Puzsérék, hogy állapítsák meg a törvénysértést, valamint tiltsák el Karácsonyékat a további jogszabálysértéstől.

Ezek is érdekelhetnek