Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Tarlós destabilizálási kísérletnek minősítette az ellenzék kampányát

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első XVIII. kerületi út átadásán a Kappel Emília utcánál felállított sátorban 2019. július 8-án.
Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első XVIII. kerületi út átadásán a Kappel Emília utcánál felállított sátorban 2019. július 8-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Destabilizálási kísérletnek minősítette az ellenzék önkormányzati választási kampányát Tarlós István főpolgármester a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje azt mondta, ami az ellenzék részéről folyik, az nem is hasonlít önkormányzati választási kampányhoz, inkább „revansista szemléletű, hevenyészett és változatosság nélküli destabilizálási kísérlet, aminek a főváros menedzselése szempontjából egyszerűen semmi értelme”.

Tarlós szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a polgármester-választások sokkal inkább személyekről szólnak, mint pártokról.

Nem biztos, hogy az ellenzéki érzelmű választók pontosan követni fogják az ellenzéki pártelit „megélhetési bizniszeire alapuló látszólagos” összefogásait

– magyarázta Tarlós.

A főpolgármester azt állítja, stabilizálták a város működését, beleértve a 2010-ben „romokban heverő” BKV-t, és nincs működési hitel, csak és kizárólag jól kezelt fejlesztési hitelkeret. Felújították a 3-as metró szerelvényeit, és már megtalálták a klimatizálás forrásait is, a BKV előrehaladott egyeztetést folytat a megvalósításról – tette hozzá.

A jóváhagyott projektek között szerepel a Lánchíd felújítása, a további BKV-járműcserék, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása, az Eurovelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztése, valamint a ferihegyi gyorsforgalmi út felújítása.

A megvalósítás szakaszába került az elektronikus jegyrendszer is: már júniustól mobilos jegyvásárlás működik a reptéri buszon, szeptember 2-ától a hálózat egészén így lehet majd jegyeket venni, és ezek a Volán és a MÁV-Start járataira is érvényesek lesznek. Szeptember végétől havi bérletet lehet majd így vásárolni, és 2020 közepétől működik majd az időalapú jegyrendszer – sorolta Tarlós az ígéreteket.

A főpolgármester mindezeket megfejelve még azt is megígérte, hogy „lesz lehetőségünk a jövőben koncentrálni környezetvédelemre, hajléktalanproblémára”. A környezetvédelem három fő elemét emelte ki: a közlekedést, a klímavédelmet és a zöldinfrastruktúra fejlesztését.

Kérdésre válaszolva Tarlós István azt mondta,

„egy enyhe, a jelenlegi összetételben megfigyelhető többségre” számít a Főváros Közgyűlésben,

de talán az eredmény ennél szorosabb lesz.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Itt a bejelentés, elindul a főpolgármester-választáson Orbán korábbi államtitkára

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért