Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Bűnügy

Tragédia Dunakeszin: fejbe lőtte magát egy őr a rendőrségi kutyakiképző központban

Népszava: Teljesen üres Budapest kasszája, kifosztott város vár a következő önkormányzatra

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester kezet fog, miután megállapodást írtak alá a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosházán 2018. november 17-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester kezet fog, miután megállapodást írtak alá a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen az Újvárosházán 2018. november 17-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Drámai mértékű a hiány a fővárosi önkormányzatnál, a bevételek nem elegendők a minimális fejlesztésekre sem – írja a Népszava.

A lap szerint a Tarlós István vezette Budapest adóssága az év elején elérte a 80 milliárd forintot, amit az idei költségvetés alapján további 75 milliárd forinttal fejelhetnek meg.

Ezzel „szinte megoldhatatlan feladatot örököl a következő főpolgármester, ugyanis a bevételek nem elegendőek a minimális fejlesztésekre, de még a működés is mindennapi küzdelmet igényel” – jegyzi meg a Népszava, felidézve: Budapest bevételei a 2000-es években még évi 500 milliárd forint körül alakultak, mára viszont ez évi 266 milliárdra csökkent (igaz, az állam sok feladatot el is vett időközben az önkormányzattól).

A lap megjegyzi, a hitelfelvételek már a Tarlós-érában sem mentek mindig gördülékenyen, kérdés, hogy ha a fővárosi önkormányzatban a kormánypárt elveszítené többségét, az milyen reakciókat váltana ki a kormány részéről.

„Könnyen lehetséges, hogy a 2019 októberében felálló új önkormányzat a következő években a csődfenyegetéssel szembesül, így még a jelenleginél is kiszolgáltatottabb lesz a kormány felé”

– zárul a cikk.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!