Karácsony Gergely szerint ő az egyedüli „nem fideszes” főpolgármester-jelölt

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatót tart az ellenzéki kerületi polgármesterjelöltek társaságában a belvárosi Deák Ferenc téren 2019. augusztus 25-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatót tart az ellenzéki kerületi polgármesterjelöltek társaságában a belvárosi Deák Ferenc téren 2019. augusztus 25-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az önkormányzati választás tétje az, hogy „visszaadjuk Budapestet a budapestieknek” – fogalmazott Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt vasárnap ellenzéki kerületi polgármesterjelöltek társaságában Budapesten, a Deák térnél tartott sajtótájékoztatóján.

Karácsony elmondta, a főváros minden részén elindították kampányukat, és ajánlásgyűjtéseik azt mutatják, hogy

„gyakorlatilag szinte valamennyi jelölt már most is rendelkezik az induláshoz szükséges aláírásokkal”.

Szavai szerint a változás üzenetét azok az „utazó fák” képviselik, amelyek a következő ötven napban minden kampányeseményen velük lesznek, azt jelezve, hogy egy élhető és zöld várost szeretnének. A fákat a választások után a fővárosi Városháza Parkban ültetnék el – mondta.

Karácsony Gergely azt ígérte, minden kérdésben, ami a budapestieket érinti, kikérdezné véleményüket, a főpolgármester vétójogával élve pedig

stadionépítési stopot hirdetne, míg a beruházásokra a helyiek „áldásukat nem adnák”.

Választási esélyeiket kiválónak nevezte, mint mondta, az európai parlamenti választáson a fővárosi szavazókörök több mint 80 százalékában többségben voltak a Fidesszel szemben, és úgy gondolja, megnyeri a főpolgármester-választást is.

Karácsony Gergely arról is beszélt: az ellenzéknek egy főpolgármester-jelöltje van, Karácsony Gergely. Mindenki más, aki elindul, „a változatlanság jelöltje, vagy ha úgy tetszik, a Fidesz jelöltje” – magyarázta.

Ezek is érdekelhetnek