Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Megszólalt Kozák Danuta a vébéről történt kizárás kapcsán

Harta ViktorHarta Viktor
Kozák Danuta a női kajak egyes 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 23-án.
Kozák Danuta a női kajak egyes 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Leginkább azt dolgoztam fel nehezen, hogy a mi jól működő rendszerünkbe, a versenyrutinunkba hiba került”

– mondta Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos annak kapcsán, hogy csütörtökön Kárász Annával alkotott címvédő párosát az előfutam után kizárták a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu vébéről, mert túl könnyű volt a hajójuk.

Kozák Danuta, aki a péntek délelőtti előfutamból a második helyen jutott tovább 500 méter egyesben, a futam után elmondta: egyrészt „rendbe kellett tennie a fejét”, másrészt félre kellett tennie a párosban történteket. Hozzátette: a hajójuk súlyát „kicentizték” ugyan, de kétszer ellenőrizték a szerdai edzéseik után, és még a csütörtöki előfutamot megelőzően is.

„A futam előtti mérlegelést rontottuk el, és lehet ugyan összeesküvés-elméleteket gyártani az okokra, de még most sem tudjuk, hogy mi okozhatta a problémát”

– fogalmazott, hozzátéve, hidegzuhanyként élte meg a kizárást, ami igazából Kárász Annának fájhatott jobban, hiszen neki az az egy száma volt a vb-n.

„Mivel nekem most még az egyesre kell koncentrálnom, igazából csak a vb után csapódik majd le egy ekkora hiba. Annával egyelőre csak a lelket próbáljuk meg tartani egymásban, de mivel tudja, hogy nekem maradt még feladatom, csak a vb után tudjuk ez egészet alaposan átbeszélni” – mondta.

Ez is érdekelhet

Megszületett Kozák Danuta második gyermeke, gyönyörű nevet kapott

Kozák Danuta ismét babát vár

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke