Kozák Danuta ismét babát vár

Kozák Danuta a női kajak egyes 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 23-án.
Kozák Danuta a női kajak egyes 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok kajakos szombaton közösségi oldalán bejelentette, hogy ismét babát vár.

Kozák Facebook-oldalára egy ultrahang-képet töltött fel, amelyen születendő második gyermeke látható, majd rövid szöveget is mellékelt.

⁉️ Mi lehetne nagyszerűbb kaland, mint 25 év kajakozás, megannyi siker, sérülés és nehézség után belevágni még egyszer?…

Posted by Kozák Danuta on Saturday, October 15, 2022

„Mi lehetne nagyszerűbb kaland, mint 25 év kajakozás, megannyi siker, sérülés és nehézség után belevágni még egyszer? Mi lehetne felemelőbb érzés, mint rajthoz állni 2024-ben a párizsi olimpián? Mi lehetne nagyobb kihívás, mint ezek után megnyerni a kilencedik olimpiai érmem? Hm… Mondjuk mindezt kétszeres anyukaként tenni?”

– írta a sportoló.

Kozák 2016 decemberében jelentette be először, hogy babát vár, majd 2017. június közepén megszületett első gyermeke, Somogyi Zora, akinek édesapja Somogyi Béla, a kajakos férje, egyben edzője.

Kozák szülési kihagyást követően tért vissza, és a tokiói olimpián a négyes tagjaként megszerezte hatodik olimpiai aranyérmét is, míg párosban bronzéremmel gazdagodott. A 2008-as, pekingi olimpiáról a négyes tagjaként ezüstéremmel térhetett haza.

Kapcsolódó hírek