Bulvár

„Karsai Dániel kapja be” – üzente a győri megafonos a haldokló alkotmányjogásznak

Belföld

Rónai Egon megszólalt Magyar Péter kirohanásáról

Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Molesztálásról, „suttyó alkesz” edzőről írt a többszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, azonnal reagált a szövetség

„Csipes Ferenc kb. 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is.”

Az aranyérmes Csipes Tamara, Bodonyi Dóra, Kozák Danuta és Kárász Anna (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének döntője után a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én.
Az aranyérmes Csipes Tamara, Bodonyi Dóra, Kozák Danuta és Kárász Anna (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének döntője után a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Nap végén, már túl vagy két edzésen, lefektetted a gyerekeidet, sok volt a két edzés, ledőlnél már te is, de holnap is teljesíteni kell, muszáj regenerálódnia az izmaidnak, elmész gyúratni a sporttelepre este 8-ra. Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. Igen, itt minden normális ember fejében el kellene kezdjen vadul berregni egy vészcsengő. Megnyugtatok mindenkit, nincs itt semmi látnivaló: ebben a sportágban ez »normális«.”

Így kezdődik Kozák Danuta hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok kajakozó, a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar női kajakos csütörtökön, a Facebook-oldalán megjelentett posztja.

A hosszú írásban Kozák arra panaszkodik, hogy „egy erősen befolyásolt állapotban lévő edző” (Csipes Ferenc) masszázs közben, amikor ő „gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák leszögezte, hogy a

„munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel” mostantól semmilyen formában nem áll módjában érintkezni.

Nap végén, már túl vagy két edzésen, lefektetted a gyerekeidet, sok volt a két edzés, ledőlnél már te is, de holnap is…

Posted by Kozák Danuta on Wednesday, May 22, 2024

„Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadig lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyot, és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon. Nagyjából a fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van. Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat. Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is. Megtanítanak”

– írja a sportoló.

Kozák azzal folytatja, hogy két hét múlva egyesben, párosban és négyesben is indul a válogatón, de azt nem tudja, hogy a bejegyzése után ki fog mögé ülni vagy inkább állni. „Reális vagyok 37 évesen, két év kihagyás után, két gyerekkel egyesben nem fogok nyerni. Ne is várja senki. De el tudok érni egy jó eredményt, és tudom, hogy a jelenlegi magyar mezőnyben – és talán a nemzetköziben is – én vagyok a legjobb vezérevezős. Csipes Ferenc kb. 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is” – fejtegette Kozák Danuta.

„A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását” – zárta bejegyzését a hatszoros olimpiai bajnok klasszis.

Azonnal felfüggesztették Csipes Ferenc edzőt

A nap folyamán a szövetség jelezte, az 1988-ban négyesben olimpiai bajnok Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól.

„Kozák Danuta a magyar sportélet állócsillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását, és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára”

– áll a szövetség közleményében.

Ez is érdekelhet: Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Kapcsolódó hírek

Busszal karambolozott egy személyautó Dunavarsányban

Hatalmas tűz volt vasárnap reggel Ajakon

Kozák Danuta ismét babát vár

Megszületett Kozák Danuta második gyermeke, gyönyörű nevet kapott

Megszólalt Kozák Danuta a vébéről történt kizárás kapcsán

Kifütyülték a szurkolók Győr fideszes polgármesterét, aki inkább meg sem szólalt

Belelőttek egy tárat Mészáros Lőrinc sportigazgatójának autójába

„Harcosok klubja”: Orbán Viktor a bokszlegendával, Evander Holyfielddel találkozott

Újabb nagy segítség a magyar családoknak: indul a Nemzeti Sportrádió

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!