Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Vesztegetés miatt vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen

„Elnök úrral egyeztetve.”

Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke távozik a szervezet határozatképtelenség miatt elmaradt rendkívüli közgyűléséről az ORÖ budapesti, VII. kerületi székházában 2016. április 21-én.
Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke távozik a szervezet határozatképtelenség miatt elmaradt rendkívüli közgyűléséről az ORÖ budapesti, VII. kerületi székházában 2016. április 21-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 24.hu információi szerint szeptemberben a vádlottak padjára ül Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, akiről még a 2018-as országgyűlési választás előtt került ki egy titokban rögzített hangfeltétel, melyen az hallható, hogy pénzért fiktív kampányrendezvényeket akar lepapíroztatni egy vállalkozóval.

Balogh a felvétel szerint 3,5 milliót utalt volna két rendezvényért a közpénzből működő ORÖ büdzséjéből, és azt is elmondta a vállalkozónak, csak annyit írjon az ügyletről, hogy

„elnök úrral egyeztetve”.

Az ominózus hangfelvételen téma az is, hogy az egykor MSZP-közeli Balogh inkább a fideszes Vinnai Győzőt támogatja a körzetében a 2018-as voksoláson, mert a Fidesz-kormánynak köszönhetően 12 milliárd forint támogatás érkezik a városba.

A 24.hu a Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása nyomán azt írja, Balogh ellen júliusban emeltek vádat, ajánlatát egyébként a vállalkozó nem fogadta el. A lap felidézi, 2016-ban derült ki, hogy Balogh Jánosnak egy luxusautót lízingelt az Országos Roma Önkormányzat, miközben 1,6 milliárd forinttal tartozott az Emminek.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!