Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Rács mögé tették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Korrupció gyanújával tartóztatták le.

RövidenRöviden
Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke.
Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Fotó: Facebook/Firosz

Elrendelte Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat minősített vesztegetéssel gyanúsított elnökének letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint „letartóztatták az egyik nemzetiségi önkormányzat elnökét”. A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, október 2-ig rendelte el a letartóztatását egy férfinak, akit vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi két képviselőtársának is felajánlotta, hogy 30 millió forint ellenében lemond az önkormányzatban betöltött elnöki tisztségéről és közbenjár a korrupciós pénzt kifizető képviselő elnökké választása érdekében.

Az ügyészség bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsítása, továbbá bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatást.

A bíróság kiemelte: a nyomozás kezdeti szakaszában elsődleges érdek az eljárás gyanúsított befolyásától mentes lefolytatása. A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás meghiúsítására, megnehezítésére törekedne a hatóság látókörébe még nem került személyek jogellenes befolyásolásával, megfélemlítésével.

A nemzetiségi önkormányzat elnöke a jelenlegi eljárásban szereplő bűncselekménnyel egy ellene már folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt vált megalapozottan gyanúsíthatóvá. Figyelemmel a gyanúsítottnak a bűncselekmény elkövetésére irányuló kitartó szándékára és haszonszerzési céljára, attól is alappal lehet tartani, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

Mindezek alapján a kerületi bíróság szerint a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatás biztosítja – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Felfüggesztette a parlament a korrupciós ügybe keveredett szoci politikus mentelmi jogát

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

Varga Judit arról, hogy Rogánék is szerepeltek a korrupciós ügy nyomozati irataiban: „Persze, magukat kihúzatták…”

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszólalt a rendőrség a szombathelyi kórházban ápolt, bántalmazott csecsemő ügyében

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik