Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Rács mögé tették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Korrupció gyanújával tartóztatták le.

Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke.
Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Fotó: Facebook/Firosz

Elrendelte Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat minősített vesztegetéssel gyanúsított elnökének letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint „letartóztatták az egyik nemzetiségi önkormányzat elnökét”. A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra, október 2-ig rendelte el a letartóztatását egy férfinak, akit vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi két képviselőtársának is felajánlotta, hogy 30 millió forint ellenében lemond az önkormányzatban betöltött elnöki tisztségéről és közbenjár a korrupciós pénzt kifizető képviselő elnökké választása érdekében.

Az ügyészség bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsítása, továbbá bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatást.

A bíróság kiemelte: a nyomozás kezdeti szakaszában elsődleges érdek az eljárás gyanúsított befolyásától mentes lefolytatása. A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás meghiúsítására, megnehezítésére törekedne a hatóság látókörébe még nem került személyek jogellenes befolyásolásával, megfélemlítésével.

A nemzetiségi önkormányzat elnöke a jelenlegi eljárásban szereplő bűncselekménnyel egy ellene már folyamatban lévő másik büntetőeljárás hatálya alatt vált megalapozottan gyanúsíthatóvá. Figyelemmel a gyanúsítottnak a bűncselekmény elkövetésére irányuló kitartó szándékára és haszonszerzési céljára, attól is alappal lehet tartani, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

Mindezek alapján a kerületi bíróság szerint a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatás biztosítja – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Kapcsolódó friss hírek

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen