Letartóztathatják a Viking Sigyn kapitányát

A Dunán történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, döntés szerdán születhet – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Közleményük szerint az ügyben új fejlemény, hogy a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmények köre bővült,

a nyomozó hatóság 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével is meggyanúsította a szállodahajó kapitányát.

Emellett az ügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedésnek több különös oka is fennáll, ugyanis csak így biztosítható a terhelt jelenléte az eljárásban, valamint kizárólag így akadályozható meg a bizonyítás megnehezítése vagy meghiúsítása. A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan szerdán dönt – írták.

Kiemelt kép: Doh Kvang-hon dél-koreai miniszteri tanácsos (k) és Sógor Zsolt, a Hableány sétahajót működtető Panoráma Deck Kft. jogi képviselője (j) a Kúria, a Hableány sétahajó május 29-iki balesetét érintő, a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyelet alá helyezésével kapcsolatban tartott nyilvános ülésén 2019. július 29-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Kapcsolódó hírek