Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Pásztory Dóra: Kenderesi Tamás most hibázott

Pásztory Dóra
Pásztory Dóra Fotó: Facebook/Pásztory Dóri/Varga Dániel

„Annyira sajnálom, hogy minden idők egyik legjobb Vb-je után nem Hosszú Katinka sporttörténelmi győzelmeiről vagy Milák Kristóf őrületes világcsúcsáról beszélünk, nem a négy bajnokunkat ünnepeljük, hanem erről az ügyről szólnak a cikkek”

írta Facebook-oldalán hétfőn Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó annak kapcsán, hogy a kvangdzsui vizes világbajnokságon szexuális zaklatás gyanújával állították elő a rendőrök Kenderesi Tamás úszót.

Kenderesi utóbb tagadta az ellene felhozott vádakat, állítása szerint meggondolatlan mozdulatot tett és elnézést kért, haza viszont egyelőre nem jöhet a magyar csapattal.

„Nagyon kedvelem Tamást, mint sportolót, a humorát és különösen boldog vagyok, amikor pécsi versenyzőnek drukkolhatok, de most hibázott” – folytatta posztját Pásztory, megjegyezve, a versenyek utáni bulik „nem mindig az elegáns ünneplésről szólnak”.

„Az, hogy a hölgy feljelentést tett számomra példaértékű és remélem sok nőnek ad bátorságot, hogy ne tűrje el a testi integritásának megsértését semmilyen formában kultúrától, szakmától és a tett helyszínétől függetlenül. Ha ez kell a változáshoz, hát ez kell”

– fogalmazott a parasportoló.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!