Világbajnok Kapás Boglárka 200 méter pillangón

Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én.
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtöki versenynapján.

Kapás egyéni csúccsal, 2:06.78 perces idővel csapott célba, lehajrázva a két esélyesebb amerikai versenyzőt.

A 26 éves Kapás pályafutása második világbajnoki érmét szerezte, 2015-ben Kazanyban 1500 méter gyorson volt harmadik. Szilágyi Liliána a hatodik helyen zárt.

Kapás Boglárka a magyar úszósport 31. nagymedencés aranyérmét nyerte, és ő a harmadik magyar győztes a dél-koreai vb-n: korábban Hosszú Katinka nyert 200 méter vegyesen, tegnap pedig Milák Kristóf világcsúccsal diadalmaskodott 200 méter pillangón, míg a nyíltvízi úszók között Rasovszky Kristóf győzött 5 kilométeren.

„Azért nyertem, mert én akartam a legjobban”

„Minden úgy történt, ahogyan elterveztem. Tudtam, hogy körülbelül egy testhosszon belül kell lennem az amerikai lányhoz képest, hogy esélyem legyen megfogni őt. A harmadik ötvenen éreztem, hogy közelítek hozzá. Az utolsó huszonötnél, ő lassult, vagy én gyorsultam, nem is tudom, de láttam, hogy lehet esélyem egy jó célbaérkezéssel, ami végre sikerült is”

– idézte fel a futamot később Kapás, aki többször is elsírta magát. „Azért nyertem, akárcsak az Európa-bajnokságon, mert én akartam a legjobban” – mondta.

Kapcsolódó hírek