Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Bűnügy

Tragédia Dunakeszin: fejbe lőtte magát egy őr a rendőrségi kutyakiképző központban

Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Rasovszky Kristóf odaadta aranyérmét Mohamed Ibrahimnak

A győztes Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 5 kilométeres versenyének eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Joszuban 2019. július 13-án.
A győztes Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 5 kilométeres versenyének eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Joszuban 2019. július 13-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elképesztő nemes húzással lepte meg sporttársát Rasovszky Kristóf, miután szombaton aranyat nyert az 5 kilométeres nyíltvízi úszásban a dél-koreai vizes vébén.

A Nemzeti Sport írta meg, hogy a távon a szudáni Mohamed Ibrahim lett az utolsó, a 61. helyen végzett, 12 perccel a magyar sportoló mögött. Mohamed Ibrahim azonban hajnali háromkor érkezett a helyszínre, saját maga fizette a repülőjegyet, csak azért, hogy részt vehessen a vébén.

Mindezt egy brazil újságíró derítette ki, aki a verseny utáni sajtótájékoztatón odalépett Rasovszky Kristófhoz, azzal, hogy esetleg nem szólna-e pár jó szót a szudánihoz. Kristóf ekkor megkereste a sportolót, majd egyszerűen a nyakába akasztotta az aranyérmét.

„Emlékszel, mit mondtak az eligazításon? Aki itt elindul, és aki teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!”

– mondta Rasovszky a szudáninak, aki szóhoz sem jutott a döbbenettől.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!