Azonosították a Hableány utolsó előtti áldozatát

Még egy embert keresnek.

A mentést végző búvárok pihennek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésekor a Margit hídnál 2019. június 11-én.
A mentést végző búvárok pihennek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésekor a Margit hídnál 2019. június 11-én. Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán

A május 29-i dunai balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó újabb utasának holttestét azonosították – tájékoztatott a rendőrség.

Az áldozatok keresésében részt vevő gyalogos járőrök pénteken jelentették, hogy holttestet találtak a Dunában, Makád térségében.

A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a dunai hajóbaleset áldozata – közölték, hozzátéve, hogy a kutatásban résztvevők a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még egy dél-koreai utast.

A Hableány sétahajó a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Kapcsolódó hírek