Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Ujjlenyomat alapján azonosítják a dunai hajótragédia áldozatait

Harta ViktorHarta Viktor
Kreitz Zsuzsanna, a Készenléti Rendőrség bűnügyi technikai főosztályának vezetője (b4) beszél, mögötte Keller Éva, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének vezetője, mellette Kim Bjung Ho, a helyszínen dolgozó áldozatazonosító (DVI) csoport dél-koreai vezetője, az Interpol dél-koreai irodájának vezetője (elöl, j) a dunai hajóbaleset áldozatainak azonosításával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón a Margitszigeten, a Terrorelhárítási Központ mobil műveletirányítási központja közelében 2019. június 6-án.
Kreitz Zsuzsanna, a Készenléti Rendőrség bűnügyi technikai főosztályának vezetője (b4) beszél, mögötte Keller Éva, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének vezetője, mellette Kim Bjung Ho, a helyszínen dolgozó áldozatazonosító (DVI) csoport dél-koreai vezetője, az Interpol dél-koreai irodájának vezetője (elöl, j) a dunai hajóbaleset áldozatainak azonosításával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón a Margitszigeten, a Terrorelhárítási Központ mobil műveletirányítási központja közelében 2019. június 6-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Dél-koreai adatbázis felhasználásával, nemzetközi protokoll szerint, ujjlenyomatok alapján azonosítják a dunai hajóbaleset áldozatait – közölte a helyszínen dolgozó áldozatazonosító (DVI) csoport dél-koreai vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kim Bjung Ho, aki egyben a Interpol dél-koreai irodájának vezetője, emlékeztetett arra:

Dél-Koreában nagykorúvá válásakor minden állampolgár minden ujjáról lenyomatmintát rögzítenek. Ennek alapján eddig valamennyi, a mentés és a kutatás során megtalált áldozatnak sikerült meghatározni a személyazonosságát.

Elmondta, amennyiben fénykép alapján kizárt egy holttest azonosítása, ujjlenyomat, DNS-mintázat, illetve fogazat alapján identifikálható.

Kreitz Zsuzsanna, a Készenléti Rendőrség bűnügyi technikai főosztályának vezetője arról beszélt: azért kell a koreai DVI-szakembereket bevonni az eljárásba, mert az eredményes munkához szükség van az ottani adatbázisokra. Továbbá olyan áldozatokról is képesek azonosításra alkalmas ujjnyomot rögzíteni, akik akár több hétig is a vízben voltak. Az ilyen típusú azonosítás azonban időt vesz igénybe – mondta a rendőr alezredes.

Ez is érdekelhet

Dunai hajóbaleset: csaknem kétmilliárdos sérelemdíjat ítéltek meg a katasztrófa áldozatainak

Egy fa hajtott ki a Hableány roncsából, elültették a TEK területén, „ott fog tovább növekedni”

Felavatták a Hableány áldozatainak emlékművét

Súlyos baleset történt az M3-as autópályán, hét kilométeres a torlódás

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Két embert mentettek ki a tűzoltók egy égő házból Hajdúszoboszlón