Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Újabb tanúkat hallgatnának meg a dunai hajótragédia ügyében

A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én.
A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Újabb tanúk meghallgatását indítványozzák a Hableány-katasztrófában sértetti képviselőként eljáró ügyvédek, akik a vízbe esett emberek mentésében részt vevő hajósokat tervezik beidéztetni – értesült a Magyar Nemzet.

A lapnak a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. ügyvédeinek egyike, Sógor Zsolt nyilatkozott. Szerinte meg kell hallgatni azokat a hajósokat, akik a tragédia idején a közelben voltak, és mentették a sérülteket, mivel elmondhatják, mit hallottak és mit nem hallottak a térségben hajózók rádióforgalmazásából.

A Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn kapitányának, Jurij C.-nek a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatását egyelőre nem tervezik a hatóságok.

A 64 éves ukrán férfi 15 millió forint óvadék ellenében jöhetett ki az előzetes letartóztatásból, jelenleg egy budapesti szállodában van, nyomkövetőt visel, és heti kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen.

A május 29-i hajótragédiával kapcsolatos vizsgálatok megállapították, hogy a szállodahajó úgy akarta megelőzni a dél-koreai turistákat szállító Hableányt, hogy a hajózási szabályzat előírásait megszegve nem vette fel a kapcsolatot a magyar hajó személyzetével, nem figyelmeztette őket, hogy balról érkezik és előzni készül, plusz az előírt oldaltávot sem tartotta be.