Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Ártatlan ózdi lányra uszította olvasóit a Vadhajtások a teknős megölése miatt

Bede Zsolt, a Vadhajtások alapítója.
Bede Zsolt, a Vadhajtások alapítója.

Ismét megcsillant a jobboldali újságírók morális fölénye, már amennyiben a Vadhajtások nevű szélsőfideszes uszítóoldal újságnak tekintendő: ártatlanul vádolt meg a honlap egy ózdi nőt a fővárosi állatkertben történt állatkínzás kapcsán.

Mint megírtuk, a rendőrség fényképet közölt arról a nőről, aki a héten a gyanú szerint agyonverhette az állatkert egyik görög teknősét, majd 20 órán belül el is fogták az ózdi V. Adélt.

A Vadhajtások eközben „cikket” tett közzé azzal a címmel, hogy

Exkluzív: lesz@rjuk a személyiségi jogait! Ő a teknős gyilkosa.

vadhajtasok

Csakhogy az általuk megrágalmazott, fotóval, teljes nevével bemutatott V. Adél nem az a V. Adél, akit a rendőrség elfogott. A honlap ezután törölte a cikkét, és elnézést kért az ártatlan nőtől, azzal a fura megjegyzéssel megtoldva a lebukást, hogy „elhisszük neki egyelőre”.

A lap olvasói viszont ekkora már nekiestek a megrágalmazott nőnek, a kommentek szerint többen zaklatni és fenyegetni kezdték. Az ártatlan V. Adél a Facebook-oldalán fakadt ki a történtekről:

„A CSALÁDOM ÉS ÉN ÁRTATLANUL KAPTUK A RÁGALMAZÁST , FEL LETT JELENTVE AZ OLDAL ÉS EZÉRT CSAK ELNÉZÉST KÉRSZ??”

Mellékszál, és ez már tényleg a morális sztratoszféra: a Vadhajtások lyukra futásáról beszámoló Indexet a szélsőséges lap felszólította, hogy „kérjen tőlük elnézést”, mert szerintük nem is tették ki a nő adatlapját, noha a cikkükben éppen amiatt magyarázkodnak, ami később már ezek szerint meg sem történt. (Kár, hogy az internet nem felejt.)

NÉPÍTÉLET, HAJTÓVADÁSZAT, FELELŐSSÉG!Facebookon megkeresett Adél. A lány, akit egy szélsőséges portál a teknősgyilkos…

Posted by Vujity Tvrtko on Saturday, June 15, 2019

Legutóbb akkor került a hírekbe a Vadhajtások, amikor februárban egy különleges, angolhoz hasonló holtnyelven próbálták meginterjúvolni a Budapestre érkezett Frans Timmermanst.