Ez a nő verhette agyon a Fővárosi Állatkert teknősét

A rendőrség közzétette annak a feltételezett elkövetőnek a fényképét, aki a gyanú szerint kockakővel csapott agyon egy görög teknőst a Fővárosi Állatkertben szerdán délután.

A BRFK ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 20-25 év körüli nőt keresnek, aki a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában rádobott egy nagyméretű kockakövet egy görög teknősre. Az ütéstől a teknősnek olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy az állatot el kellett altatni.

A feltételezett elkövetőről az állatkert biztonsági kamerája felvételt készített:

allatkert_teknos

A nő 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, a bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

A BRFK kéri, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Kapcsolódó hírek