Befejezi a politizálását a Márki-Zay Péter által legyőzött hódmezővásárhelyi fideszes

Visszavonul a politizálástól, nem indul az ősszel esedékes helyhatósági választásokon Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője, a párt korábbi polgármesterjelöltje – jelentette be a politikus szerdán a közösségi oldalán.

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok!Politikustársaim, Lokálpatrióták!Hódmezővásárhely ma a békétlenség városa.A…

Posted by Hegedűs Zoltán hivatalos oldala on Tuesday, June 4, 2019

Emlékezetes, ő volt az a fideszes jelölt, aki helyett – miután Márki-Zay Péter fölényesen legyőzte a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson –, a sajtótájékoztatón inkább a város igazi ura, Lázár János akkori miniszter válaszolt a kérdésekre.

„Mint ismeretes, a választók többsége végül úgy döntött: a kihívómnak, Márki-Zay Péternek ad lehetőséget arra, hogy a néhai Almási polgármester úr által megkezdett munkát folytassa. Abban, hogy ez nem sikerült neki, minden helyi politikusnak felelőssége van. Nemcsak a megbízott polgármesternek és támogatóinak, hanem bizony nekünk, a képviselőtestület többségét adó fideszeseknek is. Ebből pedig mindnyájunknak le kell vonnunk a tanulságokat”

– magyarázta most Hegedűs.

Szerinte a vásárhelyiek ma kevés dologban értenek egyet. „Abban azonban mindenki egyetért, hogy a közös dolgaink nem mehetnek így tovább” – írta. A politikus leszögezte, Vásárhelyen változásra van szükség: arra, hogy új fejezet kezdődjön a város történetében. Azt látná helyesnek, ha mindazok, akik e polgárháborús időszak megtestesítői, most hátra lépnének egyet, és kivonulnának a helyi közéletből – közölte.

Hegedűs Zoltán úgy véli, a holnapi béke legfőbb akadályai azok, akik a mai viszály főszereplői. Hozzátette: ő szülővárosa fejlődésének nem az akadálya, hanem az elősegítője akar lenni.

Kapcsolódó hírek