Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Kásler Miklós a tízparancsolat betartására és imádkozásra buzdított mindenkit

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere , Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, Kocsis István plébános és Taraczky Dániel építész (b-j) elhelyezi az időkapszulát az Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájának alapkőletételén 2019. május 12-én.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere , Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, Kocsis István plébános és Taraczky Dániel építész (b-j) elhelyezi az időkapszulát az Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájának alapkőletételén 2019. május 12-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A tízparancsolat a világ legtökéletesebb törvénykönyve és etikai kódexe, mert aki betartja, soha nem ütközik a törvénnyel, és megtalálja helyét a családjában, valamint az emberek között – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere vasárnap Budapesten, az Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájának alapkőletételén.

Kásler Miklós nem először hivatkozik a Biblia iránymutatásaira, korábban egy interjúban egyenesen azt találta mondani, hogy a tízparancsolat egy közel tökéletes népegészségügyi program, és aki betartja, a betegségek 70-80 százalékától védve lesz.

A miniszter azt mondta, miles Christianus, az áldott, irgalmas király, aki megkegyelmezett a legyőzötteknek, és felemelte, valamint társországgá tette Horvátországot, Szent László üzenetét továbbítja mindenkinek.

Ahhoz, hogy az egyén és a nemzet megtalálja a helyét, ez a fajta hozzáállás biztosítja a kiindulási alapot – tette hozzá. Beszélt arról is, Szent Benedek 1400 évvel ezelőtt azt hagyta örökül, hogy a munka és az imádság határozza meg az életet.

„Imádkozzatok és dolgozzatok!”

– fogalmazott Kásler Miklós Szent Benedek üzenetét ismételve.

Az alapkőletétel előtt a püspök gyerekeket bérmált az istenhegyi Szent László templomban.