Nem tudták ellátni a hétvégén a súlyos eseteket a Honvédkórházban

Itt már csak a tízparancsolat segíthet.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az Állami Egészségügyi Központ épületegyüttese a főváros XIII. kerületében, a Pap Károly utcában.
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az Állami Egészségügyi Központ épületegyüttese a főváros XIII. kerületében, a Pap Károly utcában. Fotó: MTI/Róka László

Lemondta a Honvédkórház a hétvégi baleseti ügyeleteinek egy részét, szombaton és vasárnap nem fogad az intézmény olyan betegeket, akik politraumát (több sérülésük is van, közülük legalább egy életveszélyes) szenvedtek – írja Kunetz Zsombor a 444.hu-n.

Az oxyológus szakorvos szerint valószínűleg megint létszámhiány szólt közbe:

nincs elég baleseti sebész szakorvos vagy szakorvosjelölt az ügyelet ellátáshoz.

Megjegyzi, a Honvédkórház baleseti sebészete a legmagasabb szintű, III-as progresszivitású szinten van, aminek az a minimumfeltétele, hogy három szakorvos folyamatosan az osztályon legyen.

Valószínűleg ezt nem tudta most teljesíteni a Honvédkórház, és így erre a két napra a progresszivitásszintjük csak egy városi kórház szintjén van – írja Kunetz, hozzátéve: az irracionálisan nagy terhelés miatt idén január óta kilépett két szakorvos, egy nyugdíjba ment, kettő már felmondott, három pedig éppen beteg.

Emlékezetes volt Zacher Gábor toxikológus tavalyi felmondása is, amit azzal indokolt, hogy nem tudott elszámolni a lelkiismeretével, hogy

ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett folytassa a betegellátást.

Kapcsolódó hírek