Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Az ünnepi hétvégén nem lehet szülni a Honvédkórházban

Az intézmény reméli, hogy hétfő majd „vélhetően már rendelkezésre fog állni a szükséges kapacitás”.

Az ünnepi hétvégén nem lehet szülni a Honvédkórházban

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ határozata szerint az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház ellátási területéhez tartozó betegeket a szülészeti ellátás vonatkozásában másik kórházakba irányítják át vasárnap 12 óráig – vette észre a 24.hu.

Az indoklás szerint a kórház szülészeti osztályán kialakult kapacitáshiány következtében péntek 11.00 órától vasárnap 12.00 óráig „a további biztonságos betegellátás érdekében” a kórház a szülészeti ellátást „lemondani kényszerül” és minderről Vendrei Gábor orvos ezredes tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központot is.

Az érintettek az Uzsoki Utcai Kórházban, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban, a Váci Jávorszky Ödön Kórházban, illetve a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában kaphatnak ellátást a határozat szerint.

A Honvédkórház az ATV-vel közölte: pénteken az a helyzet állt elő, hogy a megnövekedett szülésszám miatt – mely magyarázható a szélsőséges időjárási körülményekkel is –, az összes szülészeti ágyuk foglalttá vált. „

Egy komplikációmentesen lezajló szülés esetén, 2-3 napon belül hazabocsájtható az édesanya és az újszülött, emiatt döntöttünk a kétnapos átirányítas kérvényezése mellett, melynek végére vélhetően már rendelkezésre fog állni a szükséges kapacitás” – írták.

Kapcsolódó friss hírek